Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Η έλλειψη χρυσού και ασημιού συνεχίζει"

Θέλετε να δείτε ένα γεγονός το οποίο θα έπρεπε να είναι τίτλος ειδήσεων και που δεν θα είναι ποτέ στο δυτικό Τύπο; Το γεγονός αυτό είναι γνωστό ήδη σε πολλά μέρη του
κόσμου. Είναι σχεδόν εγκληματικό να μην αναφέρει το γεγονός αυτό.

  «Η έλλειψη χρυσού συνεχίζει"

Παρακάτω τοποθετώ  το link για το θέμα που θα αναφερθούμε και όχι μόνο!!

http://www.indianexpress.com/news/gold-shortage-may-lead-to-cancellaton-ofexport-orders-in-september/1159890/

    Η Ινδία βρισκεται σε ελειψη χρυσόυ τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013. Η έλλειψη σε χρυσό έχει γίνει τόσο εντονη ωστε ορισμένοι εξαγωγείς στην Ινδία μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσουν τις παραγγελίες επειδή δεν μπορούν να εφοδιαστούν με χρυσό. Η έλλειψη χρυσού συνεχίζει επειδή η
παγκόσμια τιμή του χρυσού βρίσκεται σε τεχνητά χαμηλά επίπεδα που τόνωσαν την ζήτηση του κόσμου σε πρωτοφανή επίπεδα.
    Η Ινδική κυβέρνηση έχει αυξήσει το κόστος εισαγωγής χρυσού με την επιβολή ειδικού δασμού, και παρόλα αυτά η ζήτηση συνεχίζει απτόητα, απλά από άλλες οδούς (λαθρεμπόριο).
   Η προσπάθεια αυτή να αποτρέψει τους Ινδούς από την αγορά χρυσού, θυμίζει την ιστορία του βασιλιά Canute που προσπαθούσε να κρατήσει μακριά την παλίρροια με προφορική του εντολή. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν μάταιο. Αυτό που δεν ήξερα μέχρι πρόσφατα ήταν ότι ο βασιλιάς Canute παραδέχθηκε το λάθος του.
Είναι δύσκολο για ένα φυσιολογικό άνθρωπο να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος πόσο μάλλον ένας βασιλιάς ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή.



  Δεν είναι μόνο η Ινδία που έχει μια ακόρεστη όρεξη για το χρυσό. Η ποσότητα του χρυσού που
οι επενδυτές λαμβάνουν σήμερα στη Σαγκάη  βρίσκεται σε αστρονομικά επίπεδα.
  Οι επενδυτές έχουν λάβει φυσική παράδοση 1.424 τόνων χρυσού σε σχέση με την παγκόσμια παραγωγή των 1.738 τόνων χρυσού. Έχουν λάβει σε φυσική μορφή το 82% της παραγωγής χρυσού στον κόσμο.

 Η έλλειψη του χρυσού στο LBMA (LONDON BULLION MARKET ASSOCIATION) αντανακλάται από ένα αρνητικό ποσοστό GOFO. 
    Μπορείτε να δείτε στο σχεδιάγραμμά ότι προσπάθησε να πάει αρνητικά, τον Μάιο του 2013 και αναπήδησε πολύ μακριά από το μηδενικό επίπεδο. Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι οι χειραγωγοί έκαναν κάθε προσπάθεια να αποτρέψουν το GOFO να πάρει αρνητική κλίση. 
   Ένα αρνητικό ποσοστό GOFO δείχνει έλλειψη χρυσού στο Λονδίνο (LBMA). Αυτό είναι πρωτοφανές.
   Η παρατεταμένη περίοδο αρνητικού ρυθμού GOFO είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι το χαμηλό των $ 1,179.40 στις 28 Ιουνίου 2013 πιθανότατα δεν θα το δούμε ποτέ ξανά.

   Θέλετε να δείτε κάποιες πληροφορίες που οι χειραγωγοί δεν θέλουν να
δείτε; Η πληροφορία αυτή είχε προηγουμένως παραχθεί από το www.sentimentrader.com σε εβδομαδιαία βάση. Η πληροφορία αυτή αναπαράγονταν πολλούς μήνες, και τώρα έχει αποσυρθεί.
  
    Αυτό το γράφημα χορηγήθηκε τον Απρίλιο του 2013. Η Hulbert Gold
Newsletter Sentiment Index (HGNSI) ήταν προσβάσιμη για πολλά χρόνια.
   Ξαφνικά, ο Mark Hulbert δεν θέλει να δημοσιεύει αυτό το σχεδιάγραμμα το οποίο προηγουμένως δημοσιεύονταν σε εβδομαδιαία βάση. Γιατί;
   Όπως μπορείτε να δείτε από το διάγραμμα παραπάνω, όταν ο HGNSI έπιανε ακραίες αρνητικές
τιμές, πολλές φορές σηματοδοτούσε μια πολύ σημαντική βάση για την τιμή του χρυσού.Ο HGNSI υπήρξε αρνητικός για την πλειονότητα του 2013. Δεν μπορείτε να δείτε το διάγραμμα του HGNSI σε
αρνητικό έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος του 2013, επειδή ο εν λόγω πίνακας δεν είναι πλέον
δημοσιευμένος. Γιατί;
  Οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης χρυσού και του ασημιού έχουν υποαποδόσει για τόσο πολύ καιρό που οι περισσότεροι επενδυτές δεν μπορούν να διανοηθούν ότι τα "χαρτιά" αυτά θα έχουν ένα σημαντικό ράλι. Ότι την πληροφορία αυτή, ο  HGNSI δεν την διαθέτει πλέον, με βάζει σε σκέψεις ότι οι χειραγωγοί αγοράζουν αυτά τα χρυσά "χαρτιά" και δεν θέλουν κανέναν ανταγωνισμό στις αγορές.
   Η JP Morgan ήταν ο μεγάλος αγοραστής το πρώτο τρίμηνο του 2013, όπου
πρόσθεσαν 4.819.640 ουγγιές ασημιού στο χαρτοφυλάκιο τους, η οποία αυξήθηκε συνολικά στις
6.042.752 ουγγιές.
   Λάβετε υπόψη ότι η JP Morgan ήταν επικερδής για κάθε μέρα διαπραγμάτευσης το 2013.
Έτσι, αν αγόραζαν ασήμι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, θα πρέπει να
αναμένουμε από αυτούς να προσέθεταν στην θέση τους και για το 2ο τρίμηνο του 2013, δεδομένου ότι η τιμή του ασημιού έπεσε κατακόρυφα στο 2ο τρίμηνο. 
   Η JPM "ξεφόρτωσε" 3.906.984 ουγγιές στα χαμηλά επίπεδα που ήταν σχεδόν τα 2/3 της συνολικής τους θέσης. Νόμιζα ότι αγοράζουμε χαμηλά και πουλάμε ψηλά. Μοιάζει πως η JPM, καθώς οι περισσότερες από τις άλλες τράπεζες πωλούσαν στα χαμηλά. Φαίνεται πως πουλούσαν στα χαμηλά για να υποστηρίξουν μια χαμηλότερη τιμή για το ασημί. Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι μόνο το ασήμι που πραγματοποιήθηκε για το SLV ETF. Ποιος ξέρει πόσο ασημι από άλλες πηγές ξεφόρτωσαν στην αγορά;
   Ο Μπιλ Μερφυ της GATA, έχει μια θεωρία ότι η JPM αγόραζε ασήμι στην φυσική του μορφή κάποια στιγμή μέσα στο 2012, η οποία οδήγησε σε στενότητα την αγορά και αύξησε της τιμή για ένα
μέρος του 2012. Ο σκοπός αυτής της αγοράς ήταν να οδηγηθεί αργότερα η τιμή του ασημιού χαμηλότερα από το ξεφόρτωμα στην φυσική του μορφή στην αγορά. Αυτή η θεωρία υποστηρίχθηκε και από την αγορά futures.

  Το ξεφόρτωμα φαίνεται να έληξε στις 28 Ιουνίου 2013. Χωρίς επιπλέον ασημί
να ρίξουν στην αγορά, ο δρόμος φαίνεται να είναι επάνω. Για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες, το ασήμι παραμένει σταθερά πάνω από τον ΚΜΟ 50.
  Ο ΚΜΟ 10 έχει διασπάσει τον 20 προς τα άνω και το ασήμι εξετάζει αυτή τη στιγμή ξανά τον 10. Το μόνο μελανό σημείο στο σχεδιάγραμμα είναι ένα μεγάλο κενό (gap) στις 9 Αυγούστου στα 19.87. (Τα gap συνήθως τα γεμίζουν).

  Ας ρίξουμε μια ματιά και στον χρυσό από την πλευρά της τεχνικής ανάλυσης.


   Το διάγραμμα του GDX έχει καλύτερη εικόνα από το ασήμι σε αυτό το σημείο. Βρίσκεται σχεδόν στα oversold (υπερπουλημένα) επίπεδα των 20 στον αργό Stochastic, δείχνοντας ίσως μια καλή στιγμή για αγορές, τεχνικά.
   Εγώ προσωπικά προτιμώ την φυσική κατοχή χρυσού και ασημιού, ειδικά για τα χρόνια που πιστεύω ότι έρχονται.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου